Celý den jsou pak zdejší trhy otevřeny od 8 do 18 s omezenější než sobotní nabídkou. Kromě jahod zde najdete výrokby pekařství, domácích uzenin, zeleniny a ovoce, vejce, výrobky z mléka ale i ryby z jižních Čech. Možná bude zajímavé zmínit i výzkum cen zeleniny, které dnes zveřejnil Statistický úřad.
Za poslední dva týdny obchodníci v Praze zvýšili například ceny konzumních brambor a kuchaných kuřat. Levnější jsou naopak papriky a rajčata, vyplývá z údajů zveřejněných v pátek Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V regionu zdražilo 16 z 26 sledovaných potravin, osm jich naopak zlevnilo. Ceny bílého pečiva a bílého vína se nezměnily. V porovnání cen mezi 17. květnem a 1. červnem nejvíce zdražily brambory, a to o 53,8 procenta. Kilogram se nyní prodává za 19,48 koruny. Cena brambor nedosahuje v Praze celostátního průměru. V Česku stojí kilogram této plodiny 20,12 koruny. Mezi další potraviny, které podražily, patří kuchaná kuřata, šunkový salám, vaječné těstoviny, jablka nebo vepřová pečeně s kostí. Nejvíce zlevnily papriky, a to o 15 procent. Kilogram paprik stojí 58,49 koruny, průměrná cena v zemi je 63,10 koruny za kilogram. Mezi další potraviny, které v Praze zlevnily, patří rajčata, minerálka, polotučné mléko, vejce nebo chléb konzumní kmínový. Za poslední dva týdny obchodníci v České republice nejvíce zdražili konzumní brambory, o 61,3 procenta na 20,12 koruny za kilogram. Naopak zlevnila rajčata o 23,9 procenta na 33,57 koruny za kilogram. Výraznější zlevnění, o 10,8 procenta, zaznamenaly i papriky. Prodávají se v průměru za 63,10 koruny za kilogram.