V říjnu připravila gastronomická škola a učiliště U Krbu v Malešicích ochutnávkovou prezentaci. Návštěvníci prezentace si s tohoto setkání mohli odnést nejen inspiraci do svého stravování, ale i nový pohled na moderní gastronomii a spatřit manuální zručnost zdejších žáků. Zároveň škola chtěla ukázat učební obory jako moderní povolání s budoucností. „Prezentaci pro veřejnost jsme mohli uskutečnit díky podpoře radnice Prahy 10,“ říká ředitelka školy Hana Líbalová, „a návštěvníci mohli ukázky práce našich žáků nejen shlédnout, ale i ochutnat.“
Obor číšník se prezentoval ukázkami prostření výstavních tabulí na téma vánoční, džínová a v zajetí vlčích máků, včetně dekorace a výzdoby, přípravu míšených nápojů – svěží vánek a růžový sen, flambování palačinek a dekantace a podávání vína. Obor kuchař – to byly ukázky vyřezávání zeleniny a ovoce, využití cizokrajného ovoce a zeleniny v gastronomii, příprava těstovin ve Wok pánvi a prezentace studené a teplé kuchyně. Obor cukrář předvedl cukrářské ozdoby, výrobky z karamelu, zdobení dortů a zdobení perníčků.
Škola ještě pořádá v rámci dne otevřených dveří pro žáky 9. tříd, kteří se rozhodují o svém budoucím povolání, ukázky prací našich žáků ve dnech 5. 12. 2012, 9. 1. 2013, 24. 1. 2013 a 6. 2. 2013 vždy od 14 do 17 hodin.